Sunday, February 3, 2008

pagi

slamat pagi...perhhh..midterm aku dah setel dah..walaupun amik satu paper je..kire ok la kan..lepas la gak kusut aku...skang xde nak pikir ape2..relek2 je..ape nak buat ekk..tgk blue boasn gak..pegi bayar bill la..budak2 umah ni mmg x kesah pasal bil dah bayar ke ape ke..kalo aku songlak duit pun bukan dorang tau...(tp aku x mkn duit org..aku mampu lagi)..eheh.emosional lak..

lepas byar bil,nak pegi upten..spt biase..usha awek purple..lepas tu nak packing..ape lagi penangggggg la..tgk tempat org sambil mencari rezki..nak byar fees n duit poket..mls nak harapkan org tue aku..aku mampu berdiri sendiri...

carik rezki??ape lan buat kat penang?keje ape?..jual dadah?jauh sekali x..aku pergi kerja ukur tanah..satu definasi yg mudah,senang, jike kite x tau kerja tu dan hanya mendengar namenya shj..
kerja yg sering dianggap kotor dan tidak diminati oleh kebanyakan muda-mudi..

nak kongsi sket cerita dan pengalaman...perempuan dan kerja aku..ade kene mengene ke..ke aku saje nak mengarut...x aihh..ini cerite betull.xde tambah2..

kerja ini sering dianggap low class..sebab ape ekk..maybe kerana luaran atau external sesiapa yg menceburi bidang ukur tanah itu sendiri..pengalaman terbaru aku...haa ni dah nak stat cite..

kerana sem ni aku amik satu paper je..aku semakin menceburi bidang ukur tanah...palng jauh sem ni aku ke penang..buat kerja cci..cci tu ape? jenama cat?bukan..cci tu adalah koordinat cadaster..lebih kurang kerja2 gps la..gps tau?x tau korg carik la sendiri..tanye lebai ke...

hari pertama aku disana aku menginap dirumah uncle huseein..aku menggelarnye meet uncle hussein seorang pesara jupem penang..rumahnye di mane ntah..tp dkat dgn sg muda..kire 5 minit dah border kedah..sesampai dirumahnye..kami mengemas brg..tukar baju..kami? mengapa kami..oops..lupe nak cite..aku pergi kesane ber4..aku menaiki jentera rxz aku,diky menaiki jentera lz,ijam dan yan menaiki jentera range rover yg gagah dan tegap...sampai disane, aku amat letih..maklum lah naik moto..aku tgk mileage moto aku,ianye memerlukan 430 km dari 156 ke sane..jauh tu beb..bodoh nape naik moto..sebab naik moto best..thrill.adventure beb..bukan semue org leh buat..bukan ckp hati kering,,tp try la...ade brani..ahaaaa

kesokan harinye seawal jam 8 pg kami bersiap2 nak wat keje kononnye..kencing uncle husen..keje ape..duduk ke seberang perai carik umah sewe jew...port yg semestinye best..sebab jalan 10 minit dah politeknik..jalan 20 minit dah uitm penang..perghh..makwe die..mcm2 ade...korg phm2 la sendiri.mls nak cite psal awek kali ni..

spt biase..aku memakai outfit seluar jeans koyak kat lutut..safety boots..cilakak betull..3 org yg lain pun pakai attire yg same..mcm org indon gakk..carik umah sewe, tanye awek2 tu..xnak la tanye laki..buang mase..semue sombong..mcm pantet..maklumla dorang ingat kami ni lelaki kucing,xde mase dpn kot..bukan sorg due..tp ade la dlm 10 org..ade la yg bg respon 2 org je..yg lain sombong..siswi katekan.ade pride tersendiri...ade jurisdiction yg tersendiri bg menilai orgg..x pe laa..

nak jadikan citer...hari mmg panas..perhhh..panas penang mmg kow..terik ya rabbi..nasib baikk ade org jual cendol..telepas kering ditekak dek kerana mentari yg memakse peluh2 di tubuh ku membasahi badanku..agak maskulin gak..dan ade lagi satu..terlepas rindu pekena cendol kat uniten..ahaaaa..rubbish aku cite ni kan..lepak dgn akak cendol tu..3 yg lain memesan lai ci kang..tp aku takk..aku lain dr yg lainn..aku pesan cendol pulut..perghh..borak punye borak..akak tu bg tau ade apartment sewe kat area situ..lebih kurang 30 meter 110 darjah 3 secend dari tempat aku minum cendol..kal owner tu,dpt lak sewe umah tu..bagus la kan..dpt tido selese setelah penaat bekerja..masuk je ke perkarangan aprtment,kebanyakan student2 siswi disitu pandang sleck je..apartment aku sewe tu,ade 2 block siswi uitm dan jadi port umah bdk2 poli..makwe ramai..

semue pandang slack,,dah la selekeh..berpeluh..gatal lak..ahah..biase la..masuk tempat org,mesti la kite jadi syok skit kan..mungkin bg mereka, gadis2 zaman skang ni lebih gemar memandang mereka yg berpakaian kemas,berkasut petak depan.bertshir modern,berkemeja,berkereta walaupun mereka tu kdg2 blaja pun sampai form 3 aje..kami dipandang rendah sebab selekeh..ni la awek2 zaaman skang..x heran la kalau ade awek bertudung yg buat blowjob..sebab mentaliti dah lain...dorang sedar x kdg2 mereka yg selekeh tu lagi bagus dari yg pakai smart2..yg pakai smart2 pun kuli org jugak...kdg2 keje supermarket je...kerani ke..tp gaye nak up je..kerete ekjoz besar..hp mahal..tp otak kosong.isi xde..

tp yg aku suke keje ukur ni bukan ape..sebab keje ni sempoi..kalo kite ade degree ukur tanah sekalipun,bile turun site,same2 panas,same2 letih..tu yg style..xde la bile ade degree bg arahan je dr jauh,keje same2 buat..dan yg best dpt tgk tempat org..keje bukan kat satu tempat..lagi satu,ape yg aku perhatikan mereka yg terlibat dlm kerja ni amat penyabar..sebab ape..sebab amat teliti.even 1 mm pun diambil kire..apatah lagi 10 mm
apatah lagi 100 cm...tepat,dan sabar...


pengajarannye..jgn pandang luaran..pandang dlman..kalo dua2 lawa itu adalah bonus...idup manusia xkan sempurna hanye dgn apa yg ia ada tp akan sempurna dgn siapa yg mereka ada

1 comment:

hasan budak jaga lembu said...

rilek..tenang remy. aku tau sgt mcm mana rasa dipandang rendah. sebab aku tak berapa nak tinggi..ah hah..orang lebih pandang keje cashier shell syif malam walopon ianya rutin yang sangat rutin dan membosankan..derang tak tau keje2 maskulin ni sebenarnya full of life..